Karakul, AtiyeDoğan, Pınar2025-03-172025-03-1720212146-9954https://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/513998https://hdl.handle.net/20.500.13099/1253Son yıllarda teknolojinin kullanımının giderek\rartması ile birlikte sosyal medya platformlarının\rkullanımı da artmıştır. Bu çalışma, 6-24 ay bebeği\rolan annelerin ek besin tercihlerinde sosyal medya\rkullanma durumları ve etkileyen faktörlerin\rbelirlenmesi amacıyla tanımlayıcı olarak yapılmıştır.\rAraştırma örneklemini, Ekim 2020-Ocak 2021\rtarihleri arasında 6-24 ay arasında bebeği olan 193\ranne oluşturmuştur. Verilerin toplanmasında\rAnne/Bebek Tanıtıcı Bilgi Formu, Ek Besin\rTercihinde Sosyal Medya Kullanımı Soru Formu ve\rSosyal Medya Kullanım Ölçeği kullanılmıştır.\rÇalışmaya katılan annelerin yaş ortalaması\r29,46±4,62’dir. Annelerin en çok %64,2’sinin ek\rbesin türlerini, %59,1’inin ek besin hazırlarken dikkat\redilecek durumlar, %64,2’sinin bir yaşından önce ve\rsonra verilebilecek ek besinleri araştırdığı\rsaptanmıştır. Annelerin sosyal medya kullanma\rölçeğinden aldıkları puan ortalaması 32,41±11,65’dir\r(min.10, maks.57). Annelerin yaşı, sosyal medya\rkullanma durumu, ek besinle ilgili internette yer alan\rbilgilerin doğru olduğuna inanma, internetten\röğrenilen bilgileri ek besin hazırlarken tercih etme ile\rsosyal medya kullanma ölçeğinde aldıkları puan\rortalaması arasında istatistiksel olarak anlamlı bir\rfarklılık olduğu saptanmıştır (p<0,05). Çalışmanın\rsonucunda annelerin ek besin tercihlerinde sosyal\rmedya kullandıkları belirlenmiştir.\rAnahtar Kelimeler: Anne, Ek besin, Sosyal medyatrinfo:eu-repo/semantics/openAccessBeslenme ve DiyetetikİletişimPediatri6-24 Ay Bebeği Olan Annelerin Ek Besin Tercihlerinde Sosyal Medya Kullanma Durumları ve Etkileyen Faktörlerin BelirlenmesiArticle104902910513998