Demirer, TuğbaBozyigit, Sezen2025-03-172025-03-1720201309-63622667-8349https://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/413975https://hdl.handle.net/20.500.13099/1289Son yıllarda tüketicilerin kişisel sağlık, sürdürülebilirlik, doğal yaşam ve hayvan refahı konusuna yönelik farkındalığının artması, niş niteliğindeki vegan pazarına olan ilgiyi arttırmıştır. Keşifsel olarak tasarlanan bu araştırmanın amacı, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yaşayan vegan tüketicilerin satın alma davranışları ile tüketim alışkanlıklarının ortaya çıkartılmasıdır. Araştırmada veriler 38 vegan tüketici ile eş zamanlı olmayan İnternet temelli derinlemesine görüşme yöntemi kullanılarak toplanmıştır. Araştırmanın bulgularına göre, katılımcılar vegan olmalarından ötürü toplumdan baskı görmekte, en çok gıda ve kozmetik sektörlerinden vegan ürün satın almaktadırlar. Vegan peynir ve süt katılımcıların en çok satın aldıkları ürünler arasında yer almaktadır. Katılımcılar, vegan kurabiye-tatlı ve yoğurdu bulamadıklarını, ürünlerin içeriğine, besleyiciliğine ve sağlıklı olmasına dikkat ettiklerini, vegan ürünleri pahalı bulduklarını bu tür ürünler hakkında İnternet siteleri ve sosyal medyadan bilgi edindiklerini belirtmişlerdir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessİşletmeKamu YönetimiSağlık Politikaları ve HizmetleriSosyolojiBir Niş Pazar Olarak Türkiye’deki Vegan Ürünler:Tüketici Bakış Açısından Keşfedici Bir AraştırmaArticle121101149413975