Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Sajadizadeh, Hosna" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Antimicrobial activity of Oliveria decumbens vent. Essential oil and Ferula asa-foetida extract on Turkey breast meat
    (Springer, 2024) Sajadizadeh, Hosna; Zamindar, Nafiseh; Esmaeili, Yasaman; Lorenzo, Jose M.; Pateiro, Mirian; Goksen, Gulden; Paidari, Saeed
    Global poultry consumption continues growing. Marinating tenderizes foods and adds flavors before cooking. In this study, marinades containing Oliveria decumbens Vent. essential oil (EO) and Ferula assa-foetida extract were formulated to investigate their antimicrobial activity in turkey breast meat during storage. The marinade solution comprised water, lactic acid (0.5%), and NaCl (3%). The treatment consisted of immersing the meat for 2 h at 4 C-degrees in the marinade solution. The antimicrobial activity tests exhibited that the growth of Escherichia coli (0 log CFU/g), yeasts and molds (3.39 log CFU/g), lactic acid bacteria (LAB) (3.05 log CFU/g), and total aerobic psychrotrophs (5.23 log CFU/g) were inhibited by immersion of turkey breast meat in the marinade containing 900 ppm Oliveria decumbens Vent. EO. Sensory analysis of turkey breast meat showed immersion in the marinade containing 900 ppm Oliveria decumbens Vent. EO or 1400 ppm of Ferula assa-foetida extract produced an acceptable odor after cooking.

| Tarsus Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Tarsus Üniversitesi, Mersin, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim